Skip To Content
Vergoeding orthopedische schoenen Vergoeding orthopedische schoenen

Vergoeding orthopedische schoenen

Vergoeding orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden vanuit de basisverzekering vergoed, mits u hier de juiste verwijzing voor heeft van een arts of medisch specialist. Wel krijgt u te maken met het eigen risico en een eigen bijdrage.

Orthopedisch schoenmaker Wittepoel

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat u zelf zult moeten betalen voor de kosten die uit de basisverzekering worden vergoed. Er geldt in 2024 een wettelijk eigen risico van €385,-. Het kan zijn dat u er vrijwillig voor heeft gekozen om uw eigen risico te verhogen met een maximum van €885,-. Het is dus raadzaam om voorafgaand aan uw afspraak bij de orthopedisch schoenmaker de hoogte van uw eigen risico te controleren.

Eigen bijdrage

Eigen bijdrage

Naast het eigen risico krijgt u te maken met een eigen bijdrage. De eigen bijdrage voor orthopedisch schoeisel is in 2024 vastgesteld op € 130,00 voor volwassenen en op € 65,00 voor kinderen onder de 16 jaar. Dit bedrag dient u zelf te betalen ongeacht of u uw eigen risico al heeft opgemaakt.

De eigen bijdrage komt bovenop het eigen risico.

  • 1. U betaalt eerst de eigen bijdrage.
  • 2. Voor het bedrag dat overblijft wordt uw eigen risico aangesproken.
  • 3. Het daarna resterende bedrag wordt vergoed door de zorgverzekeraar, mits u een verwijzing heeft van een arts of medisch specialist.
Kies uw verzekeraar
Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: