Skip To Content
Schoenenwinkel Wittepoel

Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen worden in de volksmond ook wel steunkousen genoemd. Dit zijn speciale steunkousen met een medische werking tegen diverse klachten aan uw benen of voeten. Therapeutisch elastische kousen kunnen een uitkomst bieden wanneer er last is van spataderen, regelmatige kramp, pijn of vermoeidheid. De kousen kunnen klachten verminderen die zijn ontstaan door circulatiestoornissen in bloedvaten of lymfe.

Soorten steunkousen

De therapeutisch elastische kousen hebben een bepaalde stevigheid en zijn qua stijfheid ingedeeld in 4 drukklassen.

  • Klasse 1: normale steunpanty’s of -kousen, geven een lichte steun en zijn overal verkrijgbaar.
  • Klasse 2: therapeutisch elastische kousen, worden ook wel medische compressiekousen genoemd. Ze kunnen alleen na een verwijzing door arts of specialist worden verstrekt.
  • Klasse 3: de kousen worden op maat gemaakt en opgemeten door geschoold personeel. Ze kunnen alleen na een verwijzing door arts of specialist worden verstrekt.
  • Klasse 4: deze kousen worden in het ziekenhuis gebruikt.
  • Wittepoel levert alleen kousen in de klassen 2 en 3.

Wittepoel levert alleen kousen in de klassen 2 en 3.

Deskundige meting en levering op maat

Bij Wittepoel gaan we deskundig te werk. De maten van uw benen worden opgemeten. Daarnaast wordt er gekeken of u de kousen zelf kunt aan- en uittrekken en welke het beste passen bij uw beroep, leeftijd of levensstijl.

Is er sprake van een medische indicatie, dan is er in overleg met de deskundige bij Wittepoel een mogelijkheid tot aanmeten van de kousen aan huis. Eventueel moeten de benen voor de aanmeting ingezwachteld worden of moeten verbandkousen gedragen worden, omdat de kousen aangemeten moeten worden zonder vocht in de benen.

Bij Wittepoel bent u binnen twee weken helemaal geholpen. Voor confectiekousen (klasse 2) is een gemiddelde levertijd van 5 werkdagen en voor confectiekousen (klasse 3) is een gemiddelde levertijd van 10 werkdagen. Het advies is om de kousen samen met ons te passen, zodat we ze kunnen beoordelen en de gepaste aanwijzingen kunnen geven.

Nazorg

De functionaliteit van uw kousen wordt na verloop van tijd gecontroleerd en we luisteren graag naar uw ervaringen. Omdat therapeutisch elastische kousen na verloop van tijd minder druk geven worden periodiek de kousen gecontroleerd of ze medisch nog effectief zijn en voldoen aan uw verwachtingen.

Bekijk ook onze brochure

We hebben een uitgebreide brochure samengesteld over therapeutisch elastische kousen. De brochure vertelt u alles over deze medische steunkousen: we geven uitleg over onder andere het aanmeten, de levering, vergoeding en garantie.

De brochure kunt u hier downloaden.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: