Skip To Content
Lengte- en breedtematen

Lengte- en breedtematen

Lengte- en breedtematen

Goede schoenen zitten lekker en sluiten goed aan op uw voeten. Als u brede of juist smalle voeten heeft kan het erg lastig zijn om de juiste schoen te vinden. Bij Wittepoel bieden wij naast gewone maten ook halve lengtematen en vele breedtematen.

Schoenenwinkel Wittepoel

Halve lengtematen

Wanneer u tussen twee maten invalt kunnen halve lengtematen, ook wel bekend als tussenmaten, de ideale oplossing zijn. Een tussenmaat is een maat die net iets groter of kleiner is dan een normale maat, waardoor de schoen beter aansluit op uw voet. Wij hebben van diverse merken verschillende tussenmaten.

Wilt u een afspraak maken?
Breedtematen
Orthopedische schoenen laten maken

Breedtematen

Naast de gebruikelijke maten hebben schoenen ook breedtematen, ook wel bekend als de wijdtemaat. Deze maat wordt aangeduid met een letter tussen de E en M, waarbij E geschikt is voor extra smalle voeten en M voor extra brede voeten. Bij Wittepoel kunt u terecht voor diverse wijdtematen.

E = extra smalle voet
F = smallere voet
G = gemiddeld
H = iets breder
K = brede voet
M = zeer brede voet

Let op: Het wil per merk nog wel eens verschillen hoe breed een schoen echt uitvalt. Het is daarom belangrijk om een schoen te passen voordat u deze aanschaft.

Laarzen en Schachtwijdte

Laarzen en Schachtwijdte

Naast lengte- en wijdtematen hebben laarzen ook een schachtwijdtemaat. Deze maat houdt rekening met de omvang van uw kuit. Schachtwijdtematen zijn beschikbaar in smalle en brede versies. De omvang wordt aangegeven in absolute centimeters, of met een aanduidingen van S t/m XXL.

Gratis meetservice
Als u weet wat uw lengtemaat, wijdtemaat of kuitmaat is, vergemakkelijkt dit het zoeken naar de schoen met de perfecte pasvorm. Daarom meten wij bij Wittepoel gratis uw voeten op en gaan we samen opzoek naar het ideale paar.

Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: