Skip To Content
Schoenen aan laten meten bij Wittepoel

Problemen bij een diabetische voet: wat is het en waar moet u op letten?

Problemen bij een diabetische voet: wat is het en waar moet u op letten?

Mensen met diabetes kunnen te maken krijgen met voetproblemen. Een belangrijk voorbeeld hiervan is het verminderde gevoel in de voeten, door een aantasting van het zenuwstelsel. Het verminderde gevoel kan ervoor zorgen dat mensen met diabetes geen pijn meer voelen in de voeten. Brandplekken, schaafplekken of een ‘simpel’ steentje in de schoen kunnen zich daardoor heel gemakkelijk ontwikkelen tot wonden, met het risico op infectie.

Afspraak maken

Voeten beschermen

Het is voor mensen met diabetes daarom erg belangrijk om de voeten goed te beschermen. Zo blijft het risico op het ontstaan van wonden zo klein mogelijk. Een goede dagelijkse verzorging en controle van de voeten kunnen daarbij helpen.

U kunt een spiegel gebruiken om onder uw voeten te kijken, waarbij u ook de plekken tussen de tenen niet moet vergeten.

Waar moet u op letten?

  • Wondjes
  • Schrammen
  • Kloven
  • Verkleuringen
  • Koud of doods gevoel
  • Blaren
  • Likdoorns
  • Eeltranden

Ziet u bij de controle iets waarover u twijfelt? Neem dan altijd contact op met de huisarts of uw behandelend medisch specialist.

Schoenen voor mensen met diabetes

Bij Wittepoel adviseren we schoenen die uw voeten goed beschermen, voldoende ruimte geven bij de tenen en de hielen goed omsluiten. In al onze winkels kunnen we beoordelen welke schoenen geschikt zijn voor uw situatie. We hebben een ruim assortiment modieuze schoenen van kwaliteit. Is een schoen uit onze winkel niet geschikt, dan kunnen we ook kijken naar de mogelijkheden voor een geheel of gedeeltelijk aangepaste (orthopedische) schoen of een hulpmiddel, zoals steunzolen.

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Wittepoel? Kom gerust langs in één van onze winkels of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: