Skip To Content
Schoenenwinkel Wittepoel

Pijnlijke voeten op het werk

Pijnlijke voeten op het werk

Mensen die beroepsmatig veel staan en lopen kunnen sneller last krijgen van hun voeten. De voeten worden voor een langere tijd zwaar belast. Dit kan klachten in de hiel, middenvoet of voorvoet geven. Ook kan het zorgen voor pijn in de knie of rug. Een juist gekozen schoen, een goede inlegzool of een combinatie hiertussen kunnen veel van deze problemen te voorkomen of verhelpen.

Inlegzolen en schoenen

De combinatie van een goede schoen met de juiste inlegzool zorgt vaak voor stabiliteit, extra demping, ondersteuning en comfort. Een goede schoen voldoet aan de eisen die zijn omgeving vraagt op het gebeid van veilig en gezond werken. Daarnaast moet hij aan verschillende technische eisen voldoen, enkele van deze eisen zijn:

  • Een goede pasvorm. De vorm van de leest moet zo veel mogelijk overeenkomen met de voetvorm. De voet mag niet te veel en niet te weinig bewegingsruimte hebben.
  • Zowel van binnen als van buiten van leder.
  • Stevig contrefort. De hielkap hoort stijf te zijn, je mag hem niet naar voren of binnen kunnen bewegen.
  • Juist buigpunt. De schoen mag alleen buigen onder de bal van de voet.
  • Een goed dempende loopzool met een juiste afwikkeling. De loopzool dient onder de bal van de voet dikker te zijn dan onder de tenen. Dit is te herkennen aan het schuin aflopende materiaal.
  • Een verwisselbare inlegzool.

Inlegzolen worden door de podotherapeut voor u op maat gemaakt. Ze zijn speciaal naar uw voeten gevormd en geven daardoor de juiste ondersteuning. Inlegzolen kunnen worden gebruikt om de levensduur van uw schoenen te verlengen, voor een comfortverhoging, het bieden van extra stabiliteit en voor het absorberen van transpiratievocht. Kijk voor meer informatie op www.podotherapeut.nl.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: