Skip To Content
Schoen aan laten meten

Kinderschoenen kopen is geen Kinderspel

Kinderschoenen kopen is geen Kinderspel

Kinderen zijn volop in de groei. De spieren en botjes in hun voeten zijn nog niet volledig ontwikkeld en kunnen gemakkelijk vervormen en scheef groeien. Door goed schoeisel te dragen worden de voeten beschermd en wordt de kans op voetproblemen kleiner.

Wat maakt een goede kinderschoen?

Een goede kinderschoen voldoet aan een aantal kenmerken. Voorop staan de juiste lengte- en breedtemaat, zoals bij iedere schoen. Typisch voor een goede kinderschoen is dat deze wat smaller in de hiel is en extra teenruimte heeft. Hierdoor sluit de schoen goed om de voet en kunnen de tenen zich goed spreiden. Ook is het belangrijk dat een kinderschoen een stevige hiel heeft, zodat de voet niet onnodig kantelt en schuift in de schoen. Verder adviseren we een goed voetbed met een hielkom waarmee de voet op de juiste manier in de schoen komt te staat.

Voetmeting

Om de exacte lengte- en breedtematen van een voet te bepalen maken wij met ons digitale meetsysteem gratis een driedimensionale afdruk van de voet. Zo kunnen we uw kind nauwkeuriger adviseren in passend schoeisel. Daarnaast controleren we iedere zes weken gratis of de schoenen nog goed passen. Zo is uw kind altijd verzekerd van goed passend schoeisel.

Advies en pasvormgarantie

Onze medewerkers zijn opgeleid om u en uw kinderen te adviseren bij de aanschaf van passende schoenen. Om uw kinderen te verzekeren van de juiste pasvorm, bieden we onze pasvormgarantie gratis aan op het moment dat één van onze medewerkers de voeten heeft opgemeten en een schoenadvies heeft gegeven. Mocht een door ons geadviseerde schoen toch niet comfortabel zijn, dan kijken we hoe we er met een aanpassing voor kunnen zorgen dat ze wel lekker zitten. Lukt dit niet, dan kunt u de schoenen ruilen tegen een ander passend paar.

Met de pasvormgarantie krijgen kinderen tot 12 jaar ook groei-garantie. Zijn de schoenen binnen drie maanden te klein, dan ruilen wij ze om voor een grotere maat. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: