Skip To Content
Schoenenwinkel Wittepoel

Top 10 Voetklachten

Top 10 Voetklachten

Bij sommige voetproblemen kan het noodzakelijk zijn om de drukverdeling onder uw voeten te meten. Tijdens een voetdrukmeting kijken we naar het effect van uw schoenen op uw voeten. We controleren bijvoorbeeld de drukverdeling van uw schoenen en beoordelen of deze moet worden aangepast.

Novel drukmeet systeem

We gebruiken het Pedar in-shoe drukmeetsysteem van Novel. Dit systeem meet zeer nauwkeurig de drukverdeling tussen schoen en voet. Het systeem maakt gebruik van 99 sensoren en is geschikt voor elke schoen.

Resultaat van de drukmeting

Na de meting zijn de drukwaardes zichtbaar in een grafische weergave. We zien in kleuren welke druk uw voet van uw schoen ontvangt. De plaatsen met een hoge druk tonen warme kleuren, zoals rood, en de plaatsen met een lage druk tonen koude kleuren, zoals blauw. Hierdoor wordt snel zichtbaar op welke punten de druk te hoog is. We nemen de resultaten met u door en als het nodig blijkt passen onze specialisten de schoen aan, zodat u weer de best haalbare steun en verbetering krijgt.

De drukmetingen passen wij vooral toe als controle bij mensen die orthopedische schoenen dragen of bij mensen die een risico lopen op drukplekken. Om te beoordelen wat we voor u kunnen doen, starten we eerst met de ‘gewone’ voetscan. Daarvoor kunt u contact met ons op nemen.

Wilt u een afspraak maken in onze winkel?
Wij zijn aangesloten bij: