Skip To Content
Podotherapie Podotherapie

Podotherapie

Podotherapie

Heeft u wel eens last van zere voeten? Wellicht is het verstandig om een afspraak te maken bij de podotherapeut. De podotherapeut is specialist op het gebied van voetproblemen en alles wat daar mee te maken heeft.

Wat is podotherapie?

Podotherapie is een medisch vakgebied waarbij de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lagere gelegen delen van het lichaam. Het gaat om klachten in de lage rug, heupen, knieën, benen en voeten. De podotherapeut heeft verschillende behandelmethoden, zoals steunzolen, taping, ortheses en nagelbeugels ter beschikking om uw klachten te behandelen.

Verschil podotherapeut en podoloog

Een podotherapeut heeft een 4-jarige hbo opleiding tot podotherapeut gevolgd en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). De titel ‘podotherapeut’ is ook een beschermde titel, hierdoor heeft u de zekerheid dat u wordt behandeld door een specialist met de juiste kennis. Een podoloog heeft vaak een korte cursus of module gevolgd en staat niet geregistreerd in het KP. De titel ‘podoloog is een onbeschermde titel: iedereen mag zich dus een podoloog noemen.

Samenwerking Voetencentrum Wender

Wij proberen u graag zo goed en comfortabel mogelijk te laten bewegen. Daarom werken we sinds 1 oktober 2019 nauw samen met Voetencentrum Wender. Zij verzorgen de podotherapeutische behandelingen in diverse vestigingen van ons.

Maak een afspraak

Vergoeding podotherapie

Podotherapie wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van het verzekeringspakket en de zorgverzekeraar worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Benieuwd of uw zorgverzekeraar podotherapie vergoed bekijk het overzicht op de website van Voetencentrum Wender.

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: