Skip To Content
Schoen aan laten meten

Kindervoeten

Kindervoeten

Kindervoeten zijn niet te vergelijken met volwassen voeten. Kindervoeten zijn namelijk erg kwetsbaar en vormen letterlijk de basis voor de toekomst. Wanneer kinderen zijn geboren hebben ze vaak platte voetjes. Dat komt doordat nog niet alle botstructuren in de voet aanwezig zijn en niet alle been- en voetspieren optimaal werken. Naarmate het kind ouder wordt ontwikkelen de voeten zich en worden ze sterker. Het ontwikkelen van de voeten duurt gemiddeld tot het negende levensjaar.

Jonge voeten hebben steun nodig

Om tot gezonde voeten en een goede basis voor het lichaam te groeien hebben kindervoeten steun nodig. Daarom is het belangrijk voldoende aandacht in de ontwikkelingsfase aan de voeten van uw kind te geven. Door kindervoeten regelmatig te beoordelen worden voetproblemen op latere leeftijd voorkomen.

Wanneer de eerste schoen?

Het is pas nodig om een paar schoenen voor uw kind te kopen als uw kind zelfstandig en zonder hulp een redelijke afstand kan lopen. Het allereerste paar schoenen moet een stevige hiel hebben en niet te zwaar zijn. Ook is het essentieel dat de schoen alleen buigt op plekken waar de voet buigt, zoals het begin van de tenen.

Wilt u een afspraak maken in onze winkel?
Wij zijn aangesloten bij: