Skip To Content
Aangepaste schoenen aan laten meten Wittepoel

Effect van steunsokken

Effect van steunsokken

Ze zijn er in verschillende maten en kleuren en kunnen bijdragen aan het verhelpen of voorkomen van spataderen en zwellingen. We hebben het over steunsokken. In dit blog leest u over compressiekousen en diabetessokken.

Compressiekousen

Bij Wittepoel beschikken we over een uitgebreid assortiment compressie- en sportkousen van Sockwell. De kousen zorgen op 3 zones voor compressie en kunnen vermoeidheid, zwellingen en spataderen voorkomen of tegengaan. Onder in de hak van de kous zit een extra versteviging en door de naadloze teensluiting hebben de tenen alle ruimte om vrij te bewegen. Daarnaast zorgt ‘cashmerino’ bamboo voor regulering van natuurlijke geurtjes, thermische balans en preventie van blaren.

Hoe werken compressiekousen?

Doordat compressiekousen druk uitoefenen stimuleren ze de bloedsomloop. Bovendien zorgt de druk ervoor dat overtollige vocht weer in de bloedcirculatie gedwongen, waardoor deze op een natuurlijk manier wordt afgevoerd.

Diabetes sokken

Diabetes sokken zijn naadloze sokken en hebben een goede pasvorm. Doordat de sokken naadloos zijn wordt de kans op eventuele wrijving geminimaliseerd. Wrijving kan bij mensen met diabetes namelijk snel zorgen voor blaren en wonden. Bij Wittepoel hebben we naast reguliere compressiekousen ook diabetessokken van Sockwell. Dit zijn naadloze sokken die door de ‘rib stop’ technologie niet knellen en afzakken. Ook deze sokken zijn gemaakt met het ‘cashmerino’ bamboo wat zorgt voor de regulering van natuurlijke geurtjes, thermische balans en helpt bij het voorkomen van blaren.

Wilt u een afspraak maken in onze winkel?
Wij zijn aangesloten bij: