Skip To Content
Adviesgesprek schoenadviseur aan tafel

Steunzolen aanmeten, hoe werkt dat?

Steunzolen aanmeten, hoe werkt dat?

Geen voet is gelijk, daarom kunnen steunzolen op maat bij verschillende klachten de beste resultaten opleveren. Maar hoe worden ze aangemeten?

Oriëntatiegesprek

Het aanmeetproces begint altijd met een oriënterend gesprek. In dit gesprek geeft u aan welke klachten u heeft. Een van onze specialisten zal door het stellen van vragen en een onderzoek proberen te achterhalen wat de oorzaak van deze klachten is. Vervolgens beoordeelt de specialist of steunzolen een geschikte oplossing zijn. U bent vrij in de keuze om steunzolen te laten aanmeten of hier van af te zien.

Aanmeten met een blauwdruk en schuimdoos

Stemt u in met ons advies, dan worden er afdrukken van uw voeten genomen. Deze afdrukken worden gemaakt met behulp van een blauwdruk en een schuimdoos. Met de blauwdruk word een belaste afdruk van uw voet gemaakt. Deze afdruk toont ons waar de meeste druk onder uw voet zit. Met de schuimdoos wordt een onbelaste afdruk van uw voet gemaakt. Deze wordt gebruikt om de gewenste stand van uw voeten vast te stellen.

Zolen passen en meenemen

Aan het eind van het aanmeetproces maken wij met u een afspraak wanneer u de steunzolen kunt komen passen. We controleren tijdens deze afspraak of de steunzolen goed in uw schoenen passen en ze uw voet op de juiste manier ondersteunen. Indien de zolen aan alle aspecten voldoen mag u direct beginnen met het dragen van de zolen. Benieuwd of steunzolen ook een goede oplossing voor u kunnen zijn? Maak gratis een afspraak.

Wilt u een afspraak maken in onze winkel?
Wij zijn aangesloten bij: